Ако има футболен клуб, чиято история да е напълно обвързана с Купата на краля в Испания, това е Атлетик Билбао, пише агенция АП. Атлетик ще се изправи срещу Майорка във финала на турнира за 2024 година в Севиля в събота (6 април) от 23:00 часа.

Тимът ще опита да прибави 24-и трофей от надпреварата в клубната си история, а последният датира от 1984 година. От тогава тимът от Билбао има шест загубени финала. Само Барселона има повече Купи на страната от Атлетик Билбао - 31.

2 días... Por qué Sevilla sea una fiesta entre las aficiones del @AthleticClub
y del @RCD_Mallorca #UniqueInTheWorld 🏆 #AthleticClub 🦁 pic.twitter.com/TQ75pYrCMi

— Peña Óscar de Marcos (@DeMarcos2H) April 4, 2024

"Някои от бившите ни съотборници нямаха шанса да играят във финала, други като мен имаха възможност, но загубихме", заяви опитният защитник Оскар Де Маркос. "Всички сме изключително мотивирани. Психологическата част ще бъде много важна, най-вече заради отговорността и вълнението, които изпитваш като футболист на Атлетик", добави той.

Отборът от Билбао елиминира Барселона и Атлетико Мадрид по пътя към третия си финал в турнира за Купата на краля в Испания за последните пет сезона, а също така се представя на ниво и в Ла Лига, докато тимът на Майорка се бори да се спаси от отпадане във втора дивизия.

Последвайте каналите ни в: