Ръководството на Хетафе, където в момента играе под наем Мейсън Грийууд, се опасява, че Манчестър Юнайтед е предприел ход, с който ще нанесе удар по амбициите на испанския клуб да привлече за постоянно крилото. Според „Ди Атлетик“ в Хетафе смятат, че 20-кратните шампиони вече са активирали опцията за едностранно удължаване на контракта на Грийнууд с допълните 12 месеца. Този ход ще даде повече сигурност на Юнайтед да преговаря за по-висока цена на английския национал, защото при тези обстоятелства през лятото той няма да е навлязъл в последната година от контракта си.

Грийнууд има осем гола в 27 мача във всички турнири през този сезон, като освен че Хетафе иска да го задържи за постоянно, се заговори и за интерес от страна на Барселона.

Според информацията на „Ди Атлетик“ от „Олд Трафорд“ за момента отричат да са активирали клаузата за удължаването на договора на Грийнууд.

Наскоро новият съсобственик на клуба сър Джим Ратклиф остави вратата за евентуално завръщане на играча в Юнайтед, като заяви, че решението за неговото бъдеще ще бъде взето след края на сезона. Самите играчи на „червените дяволи“ са гласували за това Грийнууд да бъде върнат в отбора, гласи друга информация от Острова.

Последвайте каналите ни в: