От Интер са постигнали споразумение за подновяването на договора на един от ключовите си футболисти, съобщава „Гадзета дело спорт“. Става въпрос за халфа Николо Барела, чийто контракт до 2026-а ще бъде удължен с още три години.

Италианският национал също така ще получи увеличение на годишната си заплата от 6 млн. евро на 7 млн. чрез леснопостижими бонуси. Вече е имало две срещи между клубния президент Стивън Жанг и агента на играча Алесандро Белтрами в Лисабон и Рияд, като окончателното споразумение най-вероятно ще стане факт на трета среща в Мадрид. От изданието също така разкриват, че през последната седмица на миналия летен трансферен прозорец Манчестър Сити е отправил предложение към „нерадзурите“ за Барела. От клуба са уведомили играча за офертата, но той отказал, като предпочел да остане на „Джузепе Меаца“. През този сезон 27-годишният полузащитник има 31 мача във всички турнири с 2 гола и 5 асистенции.

‼️ #BARELLA BLINDATO, RINNOVO fino al 2029! 🥳

✍🏻 Il RETROSCENA sul CONTRATTO e sul TENTATIVO di GUARDIOLA ⚫🔵

🎙️ IL VIDEO con @martabassof e @raffaelecaru ➡️ https://t.co/QoRsNBKPP2 pic.twitter.com/O88fvUvanO

— FcInterNews.it (@FcInterNewsit) February 15, 2024

Междувременно, изданието пише, че Симоне Индзаги също ще получи нов договор, в случай че Интер спечели титлата в Серия "А" през този сезон. Това би активирало клауза в неговия контракт, който да бъде удължен с 12 месеца до 2026 година. Освен това специалистът може да получи увеличение на заплатата си. В момента миланският гранд е убедителен лидер в класирането с аванс от 7 точки и мач по-малко спрямо основния си преследвач Ювентус.

Последвайте каналите ни в: