Интересна зависимост се забелязва през сезона в Испания досега, свързана с реферите за срещите на Барселона. И по-точно любопитно е какво се случва с един конкретен - Рикардо де Бургос Бенгоечея.

В началото на октомври, когато треньорът на шампионите Чави Ернандес отбеляза своя мач №100 начело на тима, “Мундо Депортиво” го накара да посочи своя любим съдия и той назова въпросния баск.

Дали случайно, или нарочно, но точно този рефер досега през сезона не е бил пращан на нито един мач на каталунците. За сравнение, през миналата кампания Бенгоечея надуваше свирката в шест двубоя на Барселона, докато сега - след 29 изминали - не го е правил нито веднъж.

Чави обясни избора си за любим арбитър с думите, че роденият в Билбао мъж бил диалогичен, когато има спорни ситуации - нещо, което треньорът много ценял.

Бенгоечея е водещ съдия в Ла Лига от девет години насам, а вече шеста е и международен.

Досега през сезона само още двама арбитри в Испания не са получавали наряди за двубои на “блаугранас” - Хавиер Иглесиас Вийянуева и Виктор Гарсия Вердура. При Вердура обаче това е обяснимо, защото той е от Барселона.

В същото време най-много мачове на Барселона през сезона досега е ръководил Ортис Ариас (4), който е от Мадрид.

Последвайте каналите ни в: