Рафа Надал заяви, че би искал да продължи да играе достатъчно дълго тенис, за да може синът му да го запомни на корта. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче осъзнава, че времето не е на негова страна.

37-годишният испанец, за когото настоящият сезон вероятно ще бъде последният в кариерата му, се завърна на турнира в Бризбън в началото на 2024-а след близо година извън корта. Впоследствие той отново лекува контузии и пропусна “Мастърс”-ите в Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. Миналата седмица Рафа зарадва феновете с участие на турнира в Барселона, но отпадна още във втория кръг след загуба от Алекс де Минор с 5:6, 1:6. Сега на старта в Мадрид той победи участващия с "уайлд кард" американец Дарвин Бланч с 6:1, 6:0, като съпругата му и синът му, който е на една година, гледаха от трибуните.

"Бих искал да играя малко по-дълго, за да му оставя спомени за мен като тенис играч", каза Надал за сина си. "Това ще бъде идеалното нещо за мен, съпругата ми и семейството. Вероятно това няма да може да се случи. Но най-малкото съм щастлив, че имам страхотен екип и чудесно семейство и приятели около мен през живота ми до момента, което ме прави щастлив", каза още той.

Надал, който е петкратен шампион в Мадрид, ще играе срещу десетия поставен в схемата Алекс де Минор от Австралия в следващия кръг в събота.

Последвайте каналите ни в: