Отборите на Емполи и Лече не се победиха в срещата помежду си от 15-ия кръг на Серия "А". Тя завърши при резултат 1:1, след като и двата гола в мача бяха отбелязани ог играчи на гостите. Ламек Банда откри резултата в 64-тата минута, а автогол на Хамза Рафия възстанови равенството в 71-вата минута.

Първото полувреме двата тима не си отбелязаха, макар да имаха по една добра възможност, пропилени от Роберто Пиколи за Лече и Николо Камбиаги за Емполи.

Гостите все пак първи откриха резултата през втората част. В 64-тата минута Банда шутира от близо 30 метра и след неубедителна намеса на вратаря Етрит Бериша топката мина през краката му и се оплете в мрежата за 0:1.

Домакините обаче бързо възстановиха равенството. В 71-вата минута Камбиаги центрира отдясно, Рафия протегна крак и отклони топката зрелищно във вратата си с помощта на напречната греда за 1:1.

Така мачът завърши без победител, като това бе четвърто поредно реми за Лече, който заема 13-тата позиция в класирането със 17 точки. Емполи пък излезе точно над опасната зона на 17-ото място с 12 точки.