Старши треньорът на волейболния Марица (Пловдив) заяви, че победата на неговия отбор срещу унгарския Вашаш в Шампионската лига е дала голяма увереност на тима. Наставникът на "жълто-сините" говори преди четвърти мач на българския първенец от група "В" на турнира срещу турския гранд Екзаджъбашъ Дайнавит. Двубоят между двата отбора е утре от 18:00 часа българско време в зала "Бурхан Фелек" в Истанбул.

"Настроението е приповдигнато след победата, която направихме миналата седмица. Със сигурност момичетата вече гледат малко по-позитивно на всичко, което се случва около нас като клуб“, започна Крачанов.

Наставникът на Марица обърна внимание на успеха срещу унгарския Вашаш, който бе първи за българския шампион в груповата фаза на Шампионската лига. Така при нов успех срещу унгарския тим в Пловдив „жълто-сините“ могат да завършат на трето място в своята група и да продължат европейското си участие в турнира за Купата на ЦЕВ.

„На половина работата е свършена, но предстои по-трудното, защото реваншът в Пловдив със сигурност ще бъде по-силен. Победата в Будапеща даде самочувствие на момичетата. Даде им увереност и трудът, който полагат, започна да се отплаща, което за тях е най-важно. Нека не се лъжем, когато тренираш усилено, побеждаваш в първенството и после идва Шампионска лига и те надиграват, си задаваш въпроса „какво не достига“. Със сигурност след победата в Унгария тези въпросителни започват да изчезват. Този успех им даде повече готовност да се борят. Отхапаха от залъка, но от тях зависи колко са гладни оттук нататък да се хранят повече за победи.“

Крачанов изрази увереност, че Марица ще покаже най-доброто си лице в предстоящия мач срещу Екзаджъбашъ. През миналия месец турският тим спечели категорично с 3:0 при визитата си на "жълто-сините" в зала "Колодрума" в Пловдив.

"Идваме тук с идеята да покажем по-добра игра от тази, която демонстрирахме срещу тях в Пловдив и от тази, която ни донесе победата срещу Вашаш преди седмица в Унгария. Най-важното е във всеки един момент да си концентриран, за да може да се възползваш и да поемаме определена доза риск. Няма как срещу топ състезатели да не поемаме риск, но всичко опира до това, че рискът е на късмет. Ако ни покрие късметът, може и да се получи. Генерално, трябва да се възползваме да играем ситуация за ситуация и да извличаме от тях максимума, за да видим дали сме надградили нашето ниво“, каза още старши треньорът на „жълто-сините“.

„Ясно е, че в Шампионска лига няма слаби отбори, но колкото по-силни са нашите опоненти, толкова по-голяма е нашата мотивация да се доказваме като клуб, състезателки и да представим България на най-доброто ниво в Европа“, завърши Крачанов.