Световният шампион Аржентина, воден от големия си лидер Лионел Меси, допусна първа загуба от почти една година насам, отстъпвайки на Уругвай с 0:2. Световната квалификация се игра на стадиона на Бока Хуниорс в Буенос Айрес, известен като „Ла Бонбониера“. Асът на Барселона Роналд Араухо попари домакините в 41-ата минута. Три минути преди края нападателят на Ливърпул Дарвин Нунес оформи крайния резултат.

Мачът бе изигран по брилянтен тактически начин от новия селекционер на уругвайците – аржентинеца Марсело Биелса, въпреки че на моменти и късметът им помогна.

Меси и останалите избраници на Скалони започнаха с натиск и трайно владение на топката. Лео бе отново над всички, но когато всички очакваха гол, такъв падна във вратата на Емилиано Мартинес. И то по малко нелеп начин.



Влизането на Лаутаро Мартинес и Анхел ди Мария не донесе очаквания ефект през второто полувреме, а поредната добра изява на Меси завърши с удар в гредата.  Звездата на световните шампиони стори това след изпълнение на пряк свободен удар.

В последните минути играта на Аржентина спадна, а уругвайците се окопитиха, след като преди това се изявиха на доста високо ниво в защита. Така се стигна до втория гол, реализиран от Нунес.

Това е първо поражение на „гаучосите“ от 22 ноември 2022 година, когато на старта на Мондиала в Катар отстъпиха с 1:2 на Саудитска Арабия. После започна феноменалната им серия, извела ги на най-високото място във футбола – световния връх. Тя продължи след това в контролите и в четири поредни победи в световните квалификации. В цифри казано – Аржентина нямаше 14 мача поражение, а от световното първенство до снощи статистиката сочеше 8 мача, 8 победи и голова разлика 20:0.

Следващото изпитание на Меси и съотборниците му е повече от сериозно – гостуване на намиращия се в недобра форма състав на Бразилия. Мачът е на 22 ноември  от 2:30 часа българско време.  
Аржентина продължава да е лидер в зона КОНМЕБОЛ с 12 точки, а Уругвай изскочи втори с 10 точки. Бразилците са чак пети със 7 точки.