Майорка трябваше да играе с Кадис миналия уикенд, но квалификационният мач за Евро 2024 между Косово и Израел беше насрочен за същата дата, а тъй като Ведат Муричи бе повикан в състава на косоварите, това наложи срещата от Ла Лига да бъде отложена.

Косово спечели мача с 1:0, като Муричи направи асистенция. Дотук обаче свършиха добрите новини за 29-годишния играч. Той беше принуден да напусне терена принудително през второто полувреме с контузия на прасеца и според "Мундо Депортиво" става въпрос за малко мускулно разкъсване. Ако това се потвърди, ще означава, че той ще отсъства от игра за 4 до 6 седмици, което би било голям удар за Майорка.

Положителното за състава от Балеарските острови е, че те могат да поискат обезщетение от ФИФА, ако нападателят отсъства за този период от време. Клубовете могат да получат подобно обезщетение, ако един от техните играчи, който е контузен, докато играе за своя национален отбор, е извън игра за 28 дни или повече.

В момента в Майорка обаче едва ли мислят твърде много за пари, а по-скоро непосредственото им усещане ще бъде гняв и разочарование, че са загубили един от най-важните си играчи заради контузия, която се случи не по тяхна вина.