Израелският национален отбор ще приеме съперниците си в последните си две европейски квалификации в Унгария, съобщи сайтът sport5.co.il, позовавайки се на източници от федерацията на страната.

Израел ще приеме Швейцария на 15 ноември и Румъния три дни по-късно в група I от кампанията за Евро 2024 на стадион "Панчо Арена" в унгарското село Фелчут. Домакинското съоръжение на футболния отбор Академия Пушкаш е с капацитет 3816 зрители. Стадионите в Будапеща и Дебрецен също са били разглеждани като варианти, но изборът е паднал на Фелчут, тъй като това малко населено място е по-лесно за охрана.

Израелските отбори не могат да приемат противниците си в своята страна заради военното положение там. На 7 октомври Израел беше атакуван от базираната в ивицата Газа групировка “Хамас”, а в продължаващата до момента война около 1400 човека са загубили живота си, близо 240 са отвлечени. При настоящата ситуация всички мачове на израелските отбори бяха първоначално отложени, а след това и пренасрочени.

Клубовете от тази страна, които играят в турнирите на УЕФА, също трябва да търсят варианти за домакинството си. Макаби (Хайфа) със сигурност ще приема противниците си в Лига Eвропа в Ларнака (Кипър), но без публика. В Лигата на конференциите Макаби (Тел Авив) трябва да посрещне Зоря (Луганск) на 25 ноември, но за момента няма заявен стадион за тази среща.

Последвайте канала ни в