Дария Касаткина подчерта вредата от социалните мрежи заради доста негативни коментари, след като стана първата тенисистка, стигнала до полуфиналите на WTA Elite Trophy в четвъртък.

Касаткина, която е поставена под номер 6, победи 11-ата в схемата на турнира Магда Линете (Полша) с 6:3, 6:4. След това тя публикува в социалната платформа Х (преди време известна като Туитър) как е спечелила мача, но допълни, че реакциите на хората, които са писали, е нещо излизащо извън контрол“. И като доказателство прибави и изображение, включващо някои от най-обидните реплики.

I won btw. This shit is completely out of control pic.twitter.com/QEvJRfzoFV

— Daria Kasatkina (@DKasatkina) October 26, 2023

Това е втора победа за рускинята в група А на турнира, който се провежда в китайския град Чжухай. На старта тя се наложи над поставената под номер 1 Барбора Крейчикова в три сета. Така тя отива в следващия етап, а Линете и Крейчикова са елиминирани.

Номер 3 в схемата Елена Остапенко (Латвия) се справи с 4:6, 6:4, 6:1 с Дона Векич. За хърватката Векич това е втора загуба и тя отпадна от надпреварата. В следващата си среща Остапенко ще срещне китайката Цинвън Чжън, която също победи Векич в първата среща. Победителката от тази среща ще се класира на 1-ото място в група 

С.
Още една рускиня постигна днес победа и това е Людмила Самсонова, която стартира в група D с 2:6, 6:2, 6:1 над друга китайка, играещата с уайлд-кард Чжу Лин. Тя е на 37-о място в ранглистата и последната участничка с покана на турнира. Но тя оказа съпротива само в първия сет, който спечели и след това допусна лесни пробиви във втория и третия. До момента тя е спечелила само една титла от WTA, най-доброто й постижение в Големия шлем е четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия през тази година. В заключителния мач от тази група Самсонова ще срещне Вероника Кудерметова и крайният резултат ще определи и победителката.

В този турнир 12-те участващи състезателки са разпределени в четири групи по три и на полуфиналите се класират само победителките от всеки поток. Те ще се играят в събота, а финалната среща е в неделя.