Боксьорът в тежка категория Жилей Жан вярва, че ще се справи с шампиона в същата дивизия на Световния боксов съвет (WBC) Tайсън Фюри по същия начин, по който се справи и с Джо Джойс преди само два дни.

Китаецът нокаутира Джойс в третия рунд в битка реванш, която се проведе в Лондон в събота, 23.09.

“Битката с Фюри ще бъде същата. Бяхме много близо до сделка с него, но Джойс активира клаузата си за реванш. Няма повече бариери. Пътят е свободен. Нека го направим”, заяви 40-годишният спортист преди Дев Сани от Queensberry Promotions.

Сребърният медалист от Игрите в Пекин през 2008-а победи за първи път Джойс през април. Тогава Жан надделя с технически нокаут в шестия рунд. Британецът се възползва от клаузата за задължителен реванш и така двамата кръстосаха ръкавици отново.

Фюри има насрочен двубой за 28-и октомври в Рияд, Саудитска Арабия. Той ще се изправи срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану в двубой, в който титлата му няма да бъде заложена. Непобеденият хърватин Филип Хъргович е задължителен следващ претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) на Александър Усик, така че пътят за Жан към Фюри наистина е открит.

“Искам да питам публиката - искате ли да ме видите да затворя устата на Тайсън Фюри?”, обърна се Жан към хилядите в OVO Arena в Лондон след реванша с Джойс.