Отборите на Алмерия и Валенсия не успяха да излъчат победител в сблъсъка помежду си от 5-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха вълнуващ сблъсък, завършил при резултат 2:2, като гостите на два пъти повеждаха чрез Диего Лопес в 13-тата и Хави Гера в 63-тата минута, но домакините и двата пъти успяваха да изравнят чрез Серхио Арибас в 59-ата и 69-ата минута.

Валенсия взе преднина в мача в 13-тата минута, когато Хави Гера технично подаде за Диего Лопес, който надбяга прекия си пазач и останал очи в очи с вратаря вкара за 0:1.

В 59-ата минута обаче Алмерия изравни. Гонсало Мелеро стреля към вратата, ударът му бе спасен от вратаря, но топката попадна в Серхио Арибас, който я прати във вратата за 1:1.

"Прилепите" бързо си върнаха преднината. В 63-тата минута Фран Перес пусна пас в коридор за Хави Гера, който изскочи на стрелкова позиция в наказателното поле и бе точен за 1:2.

Домакините обаче за втори път съумяха да изравнят. Това се случи в 69-ата минута по доста идентичен начин като при първия гол. Този път Серджо Акиеме стреля от воле, вратарят Гиорги Мамардашвили спаси, но отново Арибас бе на правилното място, за добавка за 2:2.

С това реми Валенсия остава на 5-ото място в класирането с 10 спечелени точки. Алмерия пък още няма успех от началото на сезона и с 2 точки е на дъното на таблицата.