Португалия на Роберто Мартинес ще опита да удължи перфектния си старт в квалификационна Група J за Евро 2024 в домакинството си на отбора на Люксембург. "Мореплавателите" имат пет победи от пет мача до момента, а головата им разлика е 15:0. Тимът от Великото херцогство обаче вече се превърна в една от големите изненада на тези квалификации, събирайки 10 точки от първите си пет мача. Люксембург е с равен актив със Словакия и продължава да има шансове за второто място в групата.

Преди няколко дни Португалия победи Словакия с 1:0, докато Люксембург сломи Исландия с 3:1. През март Роналдо и компания разбиха днешния си съперник с 6:0 като гост, като тогава две попадения отбеляза петкратният носител на "Златната топка". Това е и единствената загуба на Люксембург в групата до момента.

Днес обаче Португалия е без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който пропуска двубоя заради натрупани жълти картони. Вместо него на върха на атаката започва нападателя на ПСЖ Гонсало Рамош. По двата фланга са Рафаел Леао и Диого Жота, който заменя Витиня. Семедо и Инасио влизат в защитната четворка, а Данило също е титуляр за сметка на Палиня.

Já temos 11 inicial! #VesteABandeira pic.twitter.com/liTDvuMuKt

— Portugal (@selecaoportugal) September 11, 2023

Португалия: Коща, Семедо, Диаш, Инасио, Далот, Силва, Данило, Фернандеш, Жота, Рамош, Леао

Люксембург: Морис, Бохнерт, Янс, Шано, Махмутович, Пинто, Санчес, Рупил, Барейро, Синани, Курчи