Олимпийският шампион Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за Купа "Дейвис" като гост на Босна и Херцеговина поради контузия и на негово място в състава на тима влиза Максимилиан Мартерер.

Германската федерация по тенис обяви, че Зверев е получил мускулна травма по време на загубата си от Карлос Алкарас на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ минала седмица и не може да участва в двубоя в Мостар в събота и неделя.

Световният номер 130 Мартерер заема своето място в тима, който включва още Даниел Алтмайер, Яник Ханфман, Тим Пуц и Кевин Кравиц.

"Разбира се, отсъствието на Александър тежи много, защото той възвърна старата си форма през последните седмици и е изключителен играч. Но аз съм убеден, че ще бъдем достатъчно силни и без него, за да победим Босна и Херцеговина", каза капитанът Михаел Колман.

Победителят от двойката ще участва в квалификациите за Световна група I през 2024 година. Германия не успя да се класира за груповата фаза на финалите за Купа "Дейвис" тази година, след като загуби в квалификациите с 2:3 от Швейцария.