Най-новото попълнение на Милан Марко Пелегрино изрази радостта си от своя трансфер в клуба и обеща да се раздава максимално за него. Също така 21-годишният аржентински защитник разказа за себе си и за своето семейство.

“Сбъдната мечта е да бъда тук. Когато разбрах за интереса на клуба, разговарях със семейството ми за това. Бяхме развълнувани и не можехме да повярваме. Днес съм тук и наистина се радвам, че е така. Главните ми качества са скоростта ми, агресията, с която пазя, умението ми да оставам фокусиран по време на мачовете и желанието ми да работя усърдно. Тук играта е доста тактическа и напрегната, както и с много качествени футболисти. Надявам се да се адаптирам бързо.

🗣️ A first word from Marco Pellegrino on...

Dreams 🤩
Italian origins 🇮🇹
Idols 🌟 #ACMQuest #SempreMilan pic.twitter.com/YZiMQ27ZiN

— AC Milan (@acmilan) August 23, 2023

Имам италианско потекло заради дядо ми по майчина линия, който е роден в Италия. Той често говори за тази страна и се радва за мен. Преди няколко години посетих Италия с моето семейство. Дано да се приспособя бързо, като ще разчитам на подкрепата на семейството ми. То винаги е с мен и заедно ще опознаем Милано. Прекарвам доста време със семейството ми, както и с гаджето ми и приятелите ми. Понякога играя видеоигри.

✍️ Ink of intent ✍️
Pellegrino is Rossonero 🔴⚫#ACMQuest #SempreMilan pic.twitter.com/L9s5rjxMju

— AC Milan (@acmilan) August 22, 2023

Идолът ми е Серхио Рамос, голям фен съм и на Кристиан Ромеро. За мен той е завършен защитник и се опитвам да бъда като него. Избрах фланелката с номер 31, защото я носех и в Платенсе. Този номер беше на гърба ми, когато направих моя дебют и отбелязах първия ми гол. Мога да гарантирам на всички, че винаги ще давам всичко от себе си в тренировките и мачовете. Винаги ще давам своя максимум, за да помагам на моите съотборници.Така че за мен е специален. Дано всичко мине добре и Форца Милан!”, сподели Пелегрино в първото си интервю пред клубната телевизия