Отборът на "Марица" (2011) стартира с победа на силния ежегоден, международен турнир Черно море къп'23 (International Youth Tournament "Utmost - Black Sea Cup Nesebar"), който се провежда в Несебър. На стадиона в Каблешково възпитаниците на треньора Абип Конедарев победиха с 2:0 бургаския "Звезденбург", който е най-силния местен тим в момента. Екрем Шенков откри резултата за "жълто-сините", а по-късно Ивелин Димитров направи невероятно спасяване, с което запази преднината за своя тим. Мехмед Емин сложи точка на спора с второ попадение. Родителите, които подкрепят тима на турнира пък създадоха невероятна атмосфера по време на мача.

Това бе първия мач от група "А", в която се падна "Марица".

"Марица" постигна втора поредна победа в груповата фаза на турнира Черно море къп'23. "Жълто-сините" надвиха с 1:2 молдовския "Дачия" (Кишинев). Въпреки умората възпитаниците на треньора Абип Конедарев доминираха след 10-та минута на мача и заслужено спечелиха. Емил Вълков изведе "Марица" напред, но молдовският тим изравни. Стилян Славов донесе победата на своя тим с второ попадение.

"Марица" е лидер в група "А" с пълен актив от 6 точки. В последната си среща от тази фаза маричани ще се изправят срещу "Локомотив" (София). Мачът е на 12 юни, от 9 часа в Поморие.