Дубълът на Лудогорец победи с 2:1 отбора на Янтра (Габрово). Срещата от XXIX кръг във Втора лига се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Пет кръга преди края на първенството, сблъсъкът предложи динамични и оспорвани две полувремена с множество единоборства. Още в 11-тата минута кълбото премина опасно близо до горната греда на Лудогорец II, но мрежата на Дамян Христов остана суха. Шест минути по-късно Йоан Йорданов бе напът да открие резултата в полза на "зелените", но ударът му бе спасен от стража на Янтра. Головата ситуация бе последвана от преса от страна на гостите, но до гол така и не се стигна до края на първата част. В 25-тата минута Хюсеин Кельовлуев застраши вратаря на Янтра, който трябваше да се намеси, за да опази резултата нулев. До края на първото полувреме Кельовлуев още няколко пъти се размина със заветното попадение, пропуск добави и Владислав Найденов. В последните секунди на първите 45 минути Янтра също не достигна до гол, след като топката премина над вратата на Лудогорец II.

След подновяването на играта последваха редица смени и в двата състава. Резултатът бе открит в 51-вата минута, като точен за разградчани бе Хюсеин Кельовлуев. Само 6 минути по-късно дубълът на Лудогорец удвои преднината си благодарение на Владислав Найденов. В 84-тата минута гостите намалиха изоставането си в резултата, а в добавеното време бяха близо до изравняване, но топката отново премина над вратата на "орлите".

Поздравявам момчетата и екипа, с който работим, за тази победа! Правим всичко възможно играчите да тренират в най-добрите условия и да показват най-доброто от себе си, коментира старши треньорът на Лудогорец II Захари Сираков.