Бъдещето на Анхел Ди Мария в Ювентус изглежда предрешено. Както е известно, преди няколко дни ръководството на клуба спря преговорите с крилото за подновяването на договора им, който изтича в края на юни. Така очакванията са 35-годишният играч да си тръгне след едва един сезон в торинския гранд.

Според приближения до клубното ръководство журналист Ромео Агрести повратната точка в плановете на директорите, свързани със световния шампион в Аржентина, е настъпила след реванша срещу Севиля от полуфиналите на Лига Европа. Ръководните фактори на “Старата госпожа” не били доволни от представянето на Ди Мария в двубоя, с който приключи евроучастието на тима през тази кампания. Голямо влияние за решението им също така имат напредналата възраст на ветерана и голямата му заплата в размер на 7 млн. евро, която не отговаря на непостоянните му изяви с екипа на “бианконерите”. Въпреки това трансферният експерт подчертава, че нито една от двете страни няма да страда заради раздялата, което си проличава от факта, че контрактът помежду им беше само за една година.

#Juventus-#DiMaria: ⚪️⚫️🔚

🇪🇸 La svolta dopo Siviglia
💰 Predominante il ragionamento età/stipendio
😶 Frizioni nelle ultime settimane
🇦🇷 L’entourage del Fideo ha già iniziato a valutare nuove opportunità

👉 https://t.co/oUtxiuQNGD
📱@GoalItalia

— Romeo Agresti (@romeoagresti) May 25, 2023

Междувременно, според италианските медии други двама опитни играчи ще останат на “Алианц Стейдиъм” и отвъд настоящата кампания. Договорът на Алекс Сандро е бил автоматично подновен с още един сезон заради броя изиграни мачове през настоящия. Също така шефовете на Юве преговарят с Хуан Куадрадо за подновяване на изтичащото им споразумение.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages