Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта за Манчестър Юнайтед, която ще бъде и последният му опит да придобие клуба. Предишното предложение от Катар бе на стойност 5 милиарда паунда за 100% от клуба. Медиите на Острова обаче информираха преди дни, че настоящите собственици са определили офертата на другия голям купувач – сър Джим Ратклиф, като предпочитана. Причината за това е, че британският милиардер иска да купи сега малко над 50% от Юнайтед, което означава, че Аврам и Джоел Глейзър ще запазят своите дялове. След три години обаче Ратклиф ще има възможност да откупи техните акции. Ако се вземе предвид съотношението между предложената цена и дялът, който Ратклиф би придобил сега за нея, неговото предложение доближава исканите от Глейзър 6 милиарда паунда.

Предвид тези настроения шейх Джасим е решил да вдигне офертата си, твърди „Таймс“. Източникът не разкрива какъв точно е размерът на новото предложение, но подчертава, че увеличението е „значително“. В него е поет ангажиментът да бъдат изчистени всички дългове и са обещани отделни инвестиции, които ще отидат изцяло за клуба и общността, свързана с Манчестър Юнайтед. Твърди се, че това допълнително перо, прибавено към предишната оферта, е на стойност около 1 милиард паунда. Така общата стойност най-вероятно достига, а може би дори надминава 6 милиарда паунда. 

Преди два дни „Мирър“ разкри, че Аврам Глейзър е забелязан в един от хотелите, които са собственост на бащата на шейх Джасим. Не е ясно дали в онзи момент е имало разговор за Манчестър Юнайтед, но новата оферта от Катар е пристигнала след това посещение.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe