Френският тенис-ветеран Беноа Пер и Кристина Младенович получиха уайлд-кард за участие в основната схема на Ролан Гарос – Откритото първенство на Франция. Двамата са част от групи от по 6 човека при мъжете и при жените, които взимат такава квота за турнира на червени кортове от Големия шлем, който започва на 28-и май.

Най-доброто представяне на 34-годишния Беноа Пер е четвърти кръг през 2019-а година. Френската федерация по тенис (ФФТ) обяви също така, че останалите нейни представители, които влизат в основната схема при мъжете са приоритетно млади таланти. 18-годишният Артур Филс, 19-годишният Джовани Мпетчи-Перикар, както и 20-годишните Артур Казо, Юго Гастон и Юго Грение са въпросните перспективни таланти.

30-годишната Кристина Младенович достигна до четвъртфинал през 2017-а година, а един сезон по-късно се изкачи на 10-о място в ранглистата на WTA.

Освен за нея, Френската федерация взе уайлд-кард за Карла Бюрел, Селена Яничиевич, Леоля Жанжан, Даян Пери и Джесика Понше.

Останалите получатели на право да играят в основната схема без ранкинг или заслуги ще бъдат обявени на по-късен етап и те ще бъдат разпределени по договорка между Френската, Австралийската и Американската тенис-федерации.