Италианският град Торино ще бъде домакин на Суперфиналите на най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Емблематичната зала "Алпитур" ще приеме грандиозните сблъсъци от надпреварата на 20 май (събота). През 2018 г. Торино отново бе домакин на голям форум - на финалната шестица на Световното първенство за мъже, в което Полша триумфира.

Най-добрите четири отбора в Европа - два при мъжете и два при жените, ще се изправят един срещу друг в два мача, които, със сигурност, ще бъдат повече от интригуващи.

Победителите ще спечелят по 500 000 евро, а общият награден фонд е 1 500 000 евро.

Суперфиналите на Шампионската лига стартираха в този си вид през 2019 г. Те ще се проведат в Италия за втори път след изданието през 2021 г., когато се играха във Верона - по време на пандемията от коронавирус.

"Суперфиналите на Шампионската лига най-добре представят желанието и визията на Европейската конфедерация (CEV) да достави преживяване, което съчетава елитен спорт с емоции и забавления за феновете. Очакваме с нетърпение сътрудничеството си с нашите италиански приятели и местните власти, за да осигурим най-доброто изживяване за всички, които дойдат в Торино, но и за зрителите пред екраните", заяви президентът на CEV Александър Боричич.