Олимпиакос постигна победа №15 в гръцката баскетболна лига, след като се наложи със 100:68 (27:9, 21:11, 20:18, 32:30) над Йоникос като домакин в мач от 16-ия кръг. До този момент грандът от Пирея не е усетил вкуса на загубата, но е с мач по-малко от останалите отбори в Лигата, тъй като миналата седмица срещата с Лаврио беше отложена заради проблеми в залата на домакините. 

Българският национал Александър Везенков отново попадна в стартовата петица на своя тим, като за 28 минути на паркета се разписа с дабъл-дабъл - 18 точки и 13 борби, като прибави към статистиката си 4 асистенции и 1 открадната топка. 

The game @COSMOTE stats 📈 | #OLYION#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight pic.twitter.com/bQ3MgtaoWg

— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) February 12, 2023

Срещата започна ударно за домакините, които през първите 10 минути нанизаха 27 точки срещу само 9 за съперника си. Доминацията на гръцкия гранд продължи и през втората част, като на почивката баскетболистите на Йоргос Барцокас се оттеглиха с аванс от 28 точки. След паузата гостите успяха да играят равностойно, но не и да стигнат до обрат в мача.

Костас Папаниколау вкара 15 точки за Олимпиакос, а 13 добави Алек Питърс. За Йоникос с 23 точки се разписа Лукас Маврокефалидис. 

В следващия си мач на 17 февруари Олимпиакос се изправя срещу Арис в четвъртфинален сблъсък за Купата на Гърция.