Треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич обяснимо беше на седмото небе от щастие след победата над ПСЖ и класирането на финала на Шампионската лига. "Жълто-черните" спечелиха с 1:0 и на реванша в Париж и с общ резултат 2:0 стигнаха до битката за трофея, където ще срещнат Реал (Мадрид) или Байерн на 1 юни на "Уембли".

„Преди първия мач срещу ПСВ Айндховен говорихме за първи път колко кратък може да бъде пътят до Лондон. Тогава мнозина все още бяха озадачени. Миналият сезон загубихме злощастно шампионата на Германия. Щастлив съм, че сега можем да върнем нещо на феновете и в крайна сметка осъзнахме, че можем да изненадваме всички. Щастлив съм да бъда на финала с моя отбор“, коментира Терзич пред DAZN след победата в Париж.

41-годишният специалист каза и каква дума би използвал, за да опише емоциите си в този момент: „Ако трябва да намеря и избера една дума, това е гордост. Това е момент на много гордост за нас. Много съм горд за моя щаб, моя отбор и за клуба, но мечтата още не е осъществена“.

"Изстрадахме много, но показахме много добро лице в гостуване срещу отбор, който е толкова силен в предни позиции, толкова бърз... Запазихме две сухи мрежи, спечелихме и двата мача от полуфиналите, това е невероятно и изключително", добави щастливият Един Терзич.