Юношата на Локомотив Пловдив Георги Мавродиев е сред повиканите за тренировъчния лагер-сбор на Националния отбор на България до 16 годишна възраст. Той ще се проведе в периода 9-16 септември в столичния „Витоша Парк Хотел“ под ръководството на старши-треньора Любомир Божанков.

В рамките на тренировъчния лагер са планирани два приятелски мача срещу отборите на Република Ирландия. Срещите ще се проведат на 11 и 13 септември в София. Предвидено е и посещение на мача от Лигата на нациите на „А“ националния отбор на България срещу отбора на Норвегия, на 9 септември.

Мавродиев е в детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив от почти 9 месеца. През миналия сезон той играеше с набор 2003г., с треньор Даниел Димитров, като от изиграните 14 срещи той има 14 гола. Два от тях са в мач срещу Ботев, като отборът на Локомотив Пловдив се класира за полуфинал на Републиканското първенство.

В момента Мавродиев е част от състава на U17, с треньор Кириякос Георгиу. Той се разписа с гол срещу Лудогорец в контролен мач, изигран по време на летния подготвителен лагер на отбора в Боровец.