Победа с 3:0 записаха юношите на „Етър“ в среща от поредния кръг в първенството на националната група до 17 години. Възпитаниците на Стефан Николов надиграха столичния „Национал“. „Виолетовите“ останаха с десет души на терена при 1:0 в своя полза, но не загубиха контрол върху мача на стадион „Ивайло“, а напротив развиха успеха си.

Петър Петров откри резултата в 26- ата минута, след пробив отдясно на Тонислав Донков и центриране пред вратата на гостите. Преди това Никифор Гълъбов можеше да вкара, но вратарят на столичани спаси. Пак той се отличи с атрактивна задна ножица в 40- ата минута, но топката мина край целта. Второто полувреме тръгна с натиск на гостите и контри на етърци, завършили с изстрели. След около час игра Петър Петров събори откъсващ се нападател на „Национал“ пред пеналта и получи директен червен картон.

Почти веднага след това капитанът на „виолетовите“ Радослав Найденов бе изведен, елиминира защитник и вратар и покачи на 2:0. Пробив на Найденов в 67- ата минута завърши с отличен пас към Димитър Косев, който фиксира крайното 3:0 и успокои мача. Победата е първа за етърци през пролетта. С 23 точки отборът е на 14- ата позиция в класирането.

sport-vt.com