Победа, равен и загуба записа в следобедната сесия на турнира "Измир Къп" тимът на Берое 2006. Децата на наставника Иван Желев се наложиха с 1:0 над тима на Измир, завършиха наравно 1:1 с Андерлехт и отстъпиха с минималното 0:1 на Коняспор. Така "зелено-белите" заеха 3-о място в групата, а съперниците им в следващата фаза ще станат ясни по-късно днес. По рано след победа над Олимпия (Любляна) с 1:0 Берое 2006 зае първо място в предварителната си група на силния международен турнир "Измир Къп". Децата на наставника Иван Желев са лидери със 7 точки след първите си три срещи в Турция. Преди това Децата на наставника Иван Желев завършиха 1:1 с белгийския Генк и победиха убедително с 5:0 СК Анадолу.

Берое 2006 продължава битката за трофея на силния международен турнир "Измир Къп" 2018. Според регламента най-добрите 32 отбора от първата фаза сформират нови групи, този път с по 4 тима. Така съперници на децата на наставника Иван Желев ще се изправят утре срещу белгийския Мехелен, един от отборите на домакините от Алтънорду и полския Сласк от Вроцлав. В първия ден "зелено-белите" отбелязаха 9 гола дело на Димитър Николов, Георги Стоянов на три пъти, Георги Чорбаджийски, Валентин Желязков, Давид Тодоров на два пъти и Мартин Ганчев. Старозагорци допуснаха едва три попадения в собствената си врата.

С две индивидуални награди и купа за второ място приключи участието на Берое 2004 на турнира "Звездичка Колония Къп". За най-добър защитник в тази възрастова група бе избран Ибрям Хабил. Най-добър нападател пък стана Йордан Желев, който отбеляза 8 гола в 5 мача.
"Добро представяне, но не оптимално. Не бяхме с най-добрия си състав и не показахме най-добрата си игра и като отбор, и като единици. Въпреки това съм доволен от старанието, което вложиха повечето от играчите и от индивидуалните отличия. Това отново показва, че освен като отбор развиваме качествено и всеки един играч по отделно. Продължаваме развитието си занапред. Очакват ни още хиляди часове труд и себераздаване, но съм уверен, че сме в правилната посока. Гордея се с момчетата си", заяви след турнира наставника на Берое 2004 Радостин Александров.