Антонио Рюдигер потвърди сам, че напуска Челси след края на сезона. Германецът направи това в емоционално прощално писмо, адресирано до феновете на лондончани. Договорът на централния бранител изтича, а той вече е уредил всичко около трансфера си в Реал Мадрид. Според Фабрицио Романо Рюдигер вече е парафирал четиригодишен договор с „белите“, като още преди няколко дни е преминал и медицинските прегледи.

„Не обичам сбогуванията, но ще се опитам да направя това по специален начин, от сърце.

Трофеите, които спечелих тук, със сигурност са нещо приятно, но истината е, че това, което прави Челси такова специално място, е приятелството. Ние бяхме повече от съотборници. Много от тези момчета – Н'Голо, Кова, Зиеш, Лукаку, са ми като братя. Това се среща толкова рядко във футбола.

Усещам тежест в сърцето, че напускам този клуб. Той означаваше всичко за мен. За съжаление, преговорите около моя договор започнаха да стават все по-трудни от миналата есен. Бизнесът си е бизнес, но когато не чуеш никакви новини от клуба от август до януари, става сложно. След първата оферта имаше много дълга пауза. Ние не сме роботи, разбирате ли. Не може да чакате толкова месеци, без да имате никаква сигурност за бъдещето си. Да, никой не е очаквал санкциите, но в крайна сметка дойдоха други големи клубове и проявиха интерес. Аз трябваше да взема решение. Ще оставя нещата така, защото ако оставим бизнеса настрана, няма да кажа нищо лошо за този клуб. Челси винаги ще бъде в сърцето му и Лондон винаги ще бъде мой дом. Дойдох тук сам, а сега имам съпруга и две прекрасни деца. Освен това имам нов брат, който се казва Кова. Имам медали от ФА Къп, Лига Европа и Шампионската лига. И, разбира се, стотици спомени, които винаги ще са с мен “, гласи малка част от обширното писмо на Рюдигер, в което той говори много за скромността на Канте, за благодарността си към Томас Тухел и за финала в Шампионската лига.

I don’t like goodbyes. But I will try to make this one special, from the heart.

My piece with @PlayersTribune @TPTFootball. #AlwaysBelieve #Hustle
https://t.co/FI6sVGnDGi

— Antonio Rüdiger (@ToniRuediger) May 20, 2022

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago