Представителният тим на „Марица“ стартира лятна подготовка на 24 юни. През предстоящия сезон съставът ще бъде воден от Стойчо Драмов, който остава в клуба. Негови помощници ще бъдат Красимир Иванов и Валери Домовчийски, който ще бъде играещ помощник-треньор. Красимир Иванов, който ще продължи работата си в ДЮШ на клуба е млад и амбициозен треньор, доказал своят професионализъм. Валери Домовчийски също ще съчетава работата си в мъжкия отбор и тази с деца от школата на „Марица“. В щаба на „жълто-сините“ ще бъдат и Кирил Андонов и Йордан Влашки, който отново ще съчетава няколко длъжности.

През сезона място в отбора ще получат много юноши на клуба, като целта пред отбора ще бъде развиването на техните качества и добро представяне в шампионата. Списъкът с футболисти все още е неясен, поради финансовата ситуация в клуба. Ръководството полага огромни усилия да я стабилизира. По този повод президентът на „Марица“ Йордан Влашки сподели: „До момента Христо Христов поддържаше изцяло финансово клуба. Трудно се поддържа професионален футболен клуб без странична помощ. Отправяме апел към всички хора с бизнес в Пловдив, а защо не и в България. Марица е футболен клуб без никакви финансови задължения и с голям потенциал за развитие, стига да се намерят инвеститори. Ще бъде от голяма помощ за нас като клуб да ни бъде протегната ръка от пловдивския бизнес. В момента ориентировъчният бюджет за участие в Трета лига е между 250 хиляди и 300 хиляди лева. За ДЮШ на клуба няма никаква опасност и родители и деца могат да бъдат спокойни.“

По време на подготовката си отборът ще изиграе шест контролни срещи. Ето и програмата за тях:

• 29 юни: Марица– Ботев II (Пловдив)
• 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
• 13 юли: Марица – Гигант (Съединение)
• 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
• 24 юли: Марица – Асеновец (Асеновград)
• 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)
• 3-4 август: начало на сезона

„Марица“ ще сформира втори отбор, съставен изцяло от юноши от набори 2006 и 2007, който ще се състезава в Областните групи. Разходите около такъв отбор са по-малко в сравнение с юношеските Зонални групи, освен това младите таланти на „жълто-сините“ ще трупат безценен опит в мъжкия футбол и в конкурентна среда. Тимът ще бъде воден от Димчо Беляков, който остава начело на ДЮШ на клуба. Обмислят се и още няколко промени в школата, които ще бъдат обявени на малко по-късен етап.