Само три мача преди края на сезона Спартак изгони треньора Иван Кочев след двата злополучни мача – равенството с Ботев II и загубата от Атлетик в Куклен, които сринаха тима от първото на третото място в най-важния момент. Официално раздялата е по взаимно съгласие. В оставащите три мача кючукпарижани ще бъдат водени от Димитър Иванов и Иван Площаков. В събота двамата ще имат не особено тежка задача – да изведат състава срещу опашкаря Карнобат и да постигнат победа.

Промяната е втора през сезона, след като предшественикът на Кочев Данаил Бачков бе изгонен след само една загуба и то не в шампионатен мач.

Иван Площаков е бивш играч на Асеновец, ЦСКА, Ботев, Марица, Спартак и други. През този сезон той играа в състава на Дълго поле в “А” ОФГ. Няма опит в треньорската професия.

Ето и пълното съобщение от клуба:

“Спартак се раздели със старши треньора Иван Кочев по взаимно съгласие. Ръководството на клуба благодари за работата на Кочев и му пожелава успехи в следващите му начинания! Последните три мача отборът ще бъде воден от Димитър Иванов, а помощник ще му бъде Иван Площаков. В екипа остават Николай Николов, както и Стефан Стойчев. Целта, която е поставена пред новия треньорски щаб е три победи в последните три мача за сезона!”