Ботев спечели турнира Кронос Къп при децата, набор 2008, след успех над Пирин на финала. Пловдивчани победиха убедително с 5:1 отбора от Благоевград. Преди това "канарчетата" победиха Хебър на четвъртфинала и Берое на полуфинала. Антони Николов от Ботев взе приза за най-добър вратар, а Димитър Занев от Пирин бе избран за най-полезен играч. 

Трети в надпреварата завърши Велд (Пловдив), а четвърти Берое. Николай Бакоев от Берое бе избран за най-добър защитник, а Стилян Добревски от Велд стана голмайстор на турнира. Тимът на Кронос спечели приза за феърплей. В надпреварата взеха участие 12 отбора.

Димитър Бербатов награди младите таланти и им даде някои съвети за в бъдеще.

''Бях поканен и през миналата година. Турнирът беше много професионално направен, аз си изкарах чудесно. Сега, когато ме поканиха отново, приех с удоволствие. Децата заслужават насърчаване и мисля, че с моя пример ще ги запаля още повече. Преди това бяхме на турнир в София, в който подпомагаме болно момче.

Бих дал съвет на децата, че те може да са съперници на терена, но трябва да се уважават и да бъдат приятели извън него, каза Бербатов пред репортери.