Голяма част от медиите и феновете в Еквадор искат Жорди Кайседо да получава повече игрови минути в националния отбор и дори да стартира като титуляр в предстоящата на 27 януари световна квалификация срещу Бразилия.

Най-сериозният аргумент в полза на нападатля е претставянето му с фланелката на ЦСКА - София през миналата година. В Еквадор отчитат, че родното първенство не е толкова конкурентоспособно, но пък Кайседо е отбелязал цели 17 гола в 30 мача - нещо, с което не може да се похвали нито един от съотборниците му в националния отбор.

В южноамериканската страна допълват, че таранът на “червените” е избран за най-добър чужденец в efbet Лига, което само по себе си е голямо постижение.

“Изключителен голмайстор! Жорди Кайседо е най-добрият чужденец в българското първенство. Отдавна ни липсваше толкова добър играч с глава. Жорди Кайседо ще ги разпилее”, са част от суперлативите за Кайседо.

Въпреки това наставникът на Еквадор Густаво Алфаро едва ли ще стартира с голмайстора на ЦСКА - София срещу Бразилия, но ако нещата не се развият добре за Еквадор, той почти сигурно ще се появи в игра.

Припомняме, че Еквадор е на трето място в квалификациите за Световното в Катар и се нуждае от 4 точки в следващите четири мача, за да спечели квота за Мондиала.