Байер (Леверкузен) спечели домакинството си на Уест Хам с 2:0 в първи четвъртфинален мач във футболния турнир Лига Европа и продължава да е без загуба от началото на сезона. Полузащитникът Гранит Джака заяви, че е доволен от победата, но отборът трябва да остане съсредоточен за реванша в Лондон.

"Знаехме, че Уест Хам може да играе с петима в защита срещу нас. Играчите се отбраняваха солидно, но ние показахме за пореден път, че можем да побеждаваме такива отбори. Вторият гол ни дава допълнителна увереност за реванша в Англия. При 1:0 щеше да ни е много трудно, но от личен опит знам, че дори и с две попадения преднина, гостуването на Уест Хам е тежко. Трябва да сме концентрирани и да се постараем отново да вкараме. Справихме се много добре. Победихме с 2:0 един силен съперник от Висшата лига", каза Джака.

Бившият футболист на Арсенал е сигурен, че всички вярват в себе си и в това, че могат да вкарат във всяка минута.

"Играем със страст. Вярваме, че може да отбележим по всяко време на мача. Такива отбори трудно оставят празни пространства. Щастливи сме. Нека видим какво ще се случи във втория сблъсък", добави швейцарецът.

Головете паднаха в края на двубоя и бяха дело на Йонас Хофман и на завърналия се от контузия Виктор Бонифейс. Нигерийският нападател влезе като резерва в 76-ата минута. Той твърди, че е получил ценни инструкции от наставника Чаби Алонсо преди появата си на терена, но отказа да ги разкрие.

"Естествено, че е хубаво да се завърнеш и да отбележиш. Играхме много силно и накрая заслужихме победата. Не искам да издавам какво ми каза треньора преди да вляза в игра, но със сигурност ми беше от огромна полза", заяви Бонифейс.

Последвайте каналите ни в: