Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри говори по различни теми на днешната си пресконференция преди шампионатния мач с Фиорентина.

Той беше запитан дали съжалява за миналогодишното отпадане от Севиля в полуфиналите на Лига Европа “Севиля ли? Мисля, че тогава загубихме в продълженията с удар от извън наказателното поле. Знаете ли колко много грешки съм направил? Определено ще направя още доста грешки по отношение на решенията и съставите, но именно затова футболът е велик. Не зависи от мен да кажа дали съм добър, или не. Правя всичко по силите си, но допускам грешки като всеки друг”, отговори Алегри.

🎙️ Max Allegri’s #JuveFiorentina press conference

-Milik is out, back in 15/20 days.
-Haven't decided on the formation yet.
-Everyone else is available.
-Vlahovic is a player who needs to play to grow.
-We are good physically.
-The team has trained well this week.
-Our… pic.twitter.com/fLO1dnuGEZ

— JuveFC (@juvefcdotcom) April 6, 2024

След това треньорът обърна внимание на предстоящия двубой с “виолетовите”. “Утре ще се изправим срещу отбор, който игра добре срещу Аталанта. Противникът ни създава доста положения и играе добре. Наясно сме с трудностите в утрешния двубой, така че се нуждаем от адекватни придставяне и резултат. Победите повдигат самочувствието и ти помагат да виждаш нещата различно. Остават ни осем шампионатни мача и трябва да започнем с промяната още от утре. Трябва да печелим точки, за да постигнем главната ни цел, а именно класиране за Шампионската лига”, заяви той.

Алегри беше запитан и за изоставането от 20 точки от Интер в класирането. “Мисля, че числата са от значение. Първенството показва истинската стойност на отборите. Много неща се случват по време на сезона. В момента сме с 20 пункта зад Интер, но не мислим за това, а за точките, които ни трябват, за да играем в ШЛ. Думите на Игор Тудор, че разполагаме със същия потенциал като Манчестър Сити и Реал Мадрид? Във футбола само резултатите са от значение, така че това са само треньорски приказки. Ако даден отбор триумфира, това е, защото го заслужава. Същото важи за тези на второ и трето място. Останалото е от без значение. Игор има своите виждания. Той е изключителен човек, но теренът определя стойността на един отбор. Единствената ми мисъл е свързана с нашите цели, което важи също за моя щаб и играчите. Трябва да се борим и да се трудим усърдно за място в топ 4”, добави специалистът.

Последвайте каналите ни в: