Славия и Пирин (Благоевград) завършиха 0:0 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига.

"Белите" бяха по-активният тим почти през цялото време и отправиха множество удари, шест от които точни, но стражът на гостите Ковальов на няколко пъти демонстрира класата си и спаси. Веднъж и гредата спря домакините след изстрел с глава на Ивайло Марков. Благоевградчани, които през второто полувреме играха предимно пред собственото си наказателно поле, в крайна сметка удържаха атаките на Славия, с което удължиха серията си без поражение в първенството на 6 двубоя. Още преди да са изтекли и 60 секунди игра домакините получиха право да изпълнят фал. Минчев центрира опасно към задната греда, където Марков и Сораков за малко не засякоха от близка дистанция. Три минути по-късно Комано се възползва от грешка на Вуцов, който изпусна топката след връщане на Йеленкович. Таранът на "орлетата" я отне, но докато се нагласи да стреля от малък ъгъл в празната врата, бранител в бяло изчисти в корнер.

 В 5-ата минута Сораков свали с глава за Николов, вторият отправи бомбен шут от границата на големия пеналт, но Ковальов изби. Малко по-късно, в 9-ата минута, Стоев отправи нов опасен удар от дистанция, а стражът на благоевградчани пак спаси. В 21-ата минута и Сораков пробва рефлекса на Ковальов с шут от 22 метра, но вратарят на "орлетата" отново отрази. Осем минути след това Пирин атакува опасно чрез самостоятелен рейд на Комано, който завърши с изстрел по земя, но Вуцов изби с крак. В 35-ата минута ударите по посока на вратите набъбнаха с още един. Този път опасен шут отправи Йорданов, а Вуцов плонжира и отрази. Стражът на "белите" се намеси подобаващо още веднъж, когато в 39-ата минута улови изстрел на Диане от 17-18 метра.

Десет минути след почивката Славия като по чудо не откри резултата. Тогава Марков засече с глава центриране от корнер и прати топката в десния страничен стълб. Секунди по-късно Стоев шутира от двайсетина метра и затрудни Ковальов, който обаче за пореден път се намеси качествено и изби. В 63-ата минута Ковальов направи поредно спасяване след подаване на Минчев и удар с глава на Николов. Последва центриране от корнер и удар на Марков в аут.

В заключителните секунди на срещата пред "белите" се откри още един добър шанс за попадение, но резервата Галин Иванов шутира над вратата от 16-17 метра.

СЛАВИЯ - ПИРИН 0:0

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 5. Йеленкович, 55. Марков, 37. Керчев, 19. Нгуен, 71. Стоянов, 73. Минчев, 8. Стоев, 9. Сораков, 10. Николов

ПИРИН: 12. Ковальов, 6. Йорданов, 18. Лузайадио, 7. Дончев, 73. Бенгюзов, 28. Ягодинскис, 14. Полонский, 77. Диане, 5. Бодуров, 83. Попадийн, 19. Комано