Волейболистите на Миньор (Перник) ще се изявяват поне още един сезон във второто ниво на шампионата - Висшата лига, след като отстъпиха на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 1:3 гейма в плейаутния сблъсък помежду им, изигран в зала "Христо Ботев" в столицата.

Капитанът на перничани Виктор Костадинов говори пред BGvolleyball.com след двубоя:

"Получи се един оспорван и интересен мач. В първите два гейма резултатът вървеше точка за точка през цялото време. След това по-добрата подготовка и физическа форма на Марек си каза думата. Тук е моментът да ги поздравя за оставането им в елита. Искам да поздравя и моя отбор, с който излязохме от мача с високо вдигнати глави - въпреки негативния резултат."

"Ако бяхме съумели да се преборим за първия гейм, мачът можеше да бъде и с различен развой.

Просто е. Марек е професионален отбор, ние - не. Организацията е на коренно различно ниво. Момчетата се готвят ежедневно, било то във фитнеса или залата. За ден те тренират толкова, колкото ние за седмица. От там основно смятам, че идва разликата към този момент."

"На този етап смятам, че участието на финал бе максимумът. Дунав (Русе) доказа нееднократно, че е най-подготвеният отбор за момента. За мен крайното класиране е абсолютно закономерно."

"Искам да изкажа огромни благодарности към нашите верни фенове от името на целия отбор. За поредна година залата ни бе една от най-пълните в страната (визирам и Супер Волей). В крайна сметка основната причина, поради която сме в залата е да радваме пернишката спортна общественост", завърши Костадинов.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto