Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски се очаква да бъде футболистът, който да донесе най-сериозни средства в касата на клуба през лятото.

Спекулациите за бъдещето на полския национал не спират, а вече се заговори и за интерес към него от Ла Лига. Деветият в испанския елит Виляреал следи ситуацията около 26-годишния поляк, след като е бил предложен от скаути. Халфът на разградчани е гласен за заместник на Етиен Капу, който през юли ще стане на 36 години. "Жълтата подводница" със сигурност ще търси подсилване на халфовата линия след края на сезона, а една от опциите със сигурност е Пьотровски.

В родната му Полша луднаха по халфа след страхотното му представяне в баража за Евро 2024 срещу Естония (5:1) и силните му изяви във финалния плейоф срещу Уелс, спечелен с дузпи. В първия мач полузащитникът вкара красив гол с удар извън наказателното поле, а освен това направи и асистенция. Това със сигурност ще му донесе място в състава на Дружина Полска за финалите в Германия през лятото.

Междувременно медиите в Турция продължават да твърдят, че Галатасарай ще направи всичко възможно, за да вземе Якуб след края на кампанията. Пратеници на гранда от Истанбул са наблюдавали изявите на халфа на Лудогорец срещу Естония и Уелс. Турците се опитаха да вземат поляка и през зимата, но тогава опитите им удариха на камък. Полякът, който през този сезон сложи капитанската лента на ръката си, изигра 40 двубоя във всички турнири от началото на сезона за разградчани и вкара 15 попадения - 9 в efbet Лига, 4 в Лигата на конференциите и 2 в Лига Европа.

"Тема спорт"