Неуспехът на Бразилската футболна асоциация да ангажира Карло Анчелоти за национален селекционер като че ли не е болка за феновете на футбола в Страната на кафето. Наставникът предпочете да остане в Реал Мадрид, с което обърка плановете на ръководството на “селесао”. В крайна сметка мястото беше заето от местния специалист Доривал Жуниор.

Според бившия национал Джалминя местните запалянковци нямаше да са толкова щастливи от евентуалното привличането на италианеца.

“Не поставям под въпрос постигнатото от Анчелоти като футболист и треньор, но не го виждах като идеалния селекционер на Бразилия. Смятам, че ако бяхте попитали привържениците, те щяха да предпочетат бразилец, освен ако имаше как да се подпише с Джосеп Гуардиола. В крайна сметка на мен ми изглежда добре начинът, по който нещата се развиха”, заяви Джалминя в интервю за “АС”.

53-годишният вече бразилец е интересен събеседник за испанската публика, защото направи име в местното първенство. Той беше част от шампионския тим на Депортиво Ла Коруня от сезон 1999-2000 г., като изкара общо седем години в клуба.

Джалминя коментира настоящия състав на Бразилия, който преди дни срази Англия с 1:0 като гост. “Беше страхотно да бием англичаните на “Уембли”, но да не забравяме, че сме отбор, който тепърва се изгражда. Сега ще играем срещу испанците, които по-дълго от нас вървят по този път. Ние се нуждаем от още време”, смята той.

Бившият атакуващ халф попадна в голяма конкуренция за място в националния тим, заради което завърши кариерата си със само 14 мача за “златистите”.

В края Джалминя посочи Ламин Ямал и Родри като испанските национали, които са го впечатлили най-много.

Последвайте каналите ни в: