ЦСКА-София е предложил оферта на вратаря на Пирин – Максим Ковальов, съобщава „Мач Телеграф“.

Много е възможно украинският страж, който прави много силен сезон за „орлетата“, да премине на „Българска армия“ след края на сезона.

Както е известно, ЦСКА-София има сериозен проблем с вратарския пост, който може да създаде проблеми на клуба през лятото. Густаво Бусато все още не е напълно сигурен дали иска да остане в отбора, след като договорът му изтича в края на сезона. Бразилецът все още не е подписал нов контракт, макар че даде индикации, че е готов да остане. Другите двама вратари – Евтимов и Орлинов – трудно могат да спечелят титулярно място в състав, който ще играе в европейските турнири. Засега информациите, че ЦСКА-София е подписал договор с Динко Хоркаш не се потвърждават. Хърватинът има предложения от няколко отбора от Европа, включително и от бившия си тим Динамо Загреб. Хоркаш отказа да продължи кариерата си в Локо Пд и бе изваден от първия тим по нареждане на собственика на клуба Христо Крушарски.

Ковальов безспорно е сред най-качествените вратари в Първа лига. Договорът му с Пирин изтича и вероятността да остане в Благоевград е равна на нула. Интерес към него има от страна на няколко клуба. Твърди се, че апетити към него има и Левски. На „Герена“ търсят конкурент на сегашния титуляр Пламен Андреев.