Националът Александър Николов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) са пред отпадане от 1/4-финалните плейофи на италианската Суперлига. Воденият от новия селекционер на България Джанлоренцо Бленджини тим допусна обрат и отстъпи като гост на Минт Веро Волей (Монца) с 1:3 (26:24, 18:25, 21:25, 20:25) във втората среща от 1/4-финала помежду им, играна тази вечер зала "Опикуад Арена".

Така Лубе вече изостава с 0-2 победи в плейофната серия. Играе се до 3 победи от 5 мача. Третият двубой между двата тима е в неделя (17 март) от 19,00 часа българско време в Чивитанова.

Алекс Николов игра стабилно цял мач за Лубе и стана най-резултатен с 18 точки (1 блок, 50% ефективност в атака и 42% позитивно посрещане - +5).

„Основната тема на този мач е, че в трудни моменти те бяха по-устойчиви от нас. В тези моменти допълнителното подсигуряване, защитата, както и по-голямата яснота при изиграване на дългите разиграване направиха разликата. Спечелихме първия гейм в битката, започнахме с 3:1 напред във втория гейм и след 2 поредни грешки невероятно загубихме увереност. В плейофите всички мачове са битки и ако не може да устоиш, не печелиш. Няма съмнение за стойността на отборите, добре знаем тази на Монца. Разликата в тези мачове се прави от една-две спорни топки и съпротива при затруднения. Това е нещо, което ако не го приемете или поне го приемете с неудобство, то не ви позволява да печелите точки в топките, които се броят”, заяви старши треньорът на Лубе Джанлоренцо Бленджини, който през май трябва да поеме официално националния отбор на България.

Последвайте каналите ни в: