Берое победи Етър с 3:0.

Първата по-сериозна опасност в мача бе в 8-ата минута пред вратата на Берое. Дидис Пита получи добър пас в наказателното поле на домакините, след което стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Родриго Ачинели. Минута по-късно Себастиан Вия стреля директно от фал, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Кристиян Секулич. Съдията Ивелин Занев свири изключително странен фал и показа жълт картон на Стефан Гаврилов в 16-ата минута, след като халфът на Берое изпревари играч на Етър за топката.

В 27-ата минута Джани Политино стреля от границата на наказателното поле на Етър, след което се получи рикошет в играч на гостите, а топката премина над напречната греда и излезе в аут. Берое поведе с 1:0 в 31-ата минута с много красив гол на Себастиан Вия. Колумбийският футболист получи повече пространство в половината на Етър и с удар от над 30 метра вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Кристиян Секулич.

Берое бе много близо до това да вкара втори гол в 35-ата минута. Уерик Каетано стреля от фал от около 23 метра, а топката разтресе напречната греда на вратата на Секулич. Берое поведе с 2:0 в 39-ата минута с втория гол на Себастиан Вия в двубоя. Роналдо Камара пусна отличен извеждащ пас към Себастиан Вия, който преодоля Горка Ларучея, след което излезе сам срещу Секулич и вкара с удар покрай вратаря.

Берое направи много сериозен пропуск в 45-ата минута. Енцо Еспиноса проби отляво и центрира в наказателното поле на Етър, където Вини Трибуле бе длъжен отблизо да вкара, но камерунецът се размина комично с топката. След това топката попадна в Уерик Каетано, който стреля, но Секулич спаси.

В първата минута на добавеното време на първата част Етър можеше да върне интригата в мача. Роналдо сбърка една топка и я подари на Карсела, който влезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на Берое. След това топката попадна в Ловре Кнежевич, който имаше добра възможност, но стреля много неточно в аут. Етър  остана с човек по-малко на терена в 49-ата минута. Себастиан Вия се опита да преодолее Ларучея, но той си помогна с ръка и промени треакторията на топката. Съдията Ивелин Занев отсъди нарушението и изгони Ларучея за втори жълт картон.

Вини Трибуле направи добър пробив в 53-ата минута, след което си отвори пространство и стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Секулич.

Пред Джани Политино се откри много добра възможност в 64-ата минута, но ударът му бе много неточен в аут. Викторио Вълков допусна груба грешка в 73-ата минута, подарявайки топката на Иван Василев, който се опита да изненада Ачинели с далечен удар, но вратарят на Берое се намеси и улови топката.

Седем минути по-късно Себастиан Вия центрира от фал в наказателното поле на Етър, където Хуан Пабло Саломони стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Секулич. Берое направи резултата 3:0 в 90-ата минута. Старозагорци организираха бърза контраатака, при която Енцо Еспиноса направи много сериозен спринт, стигна до наказателното поле на Етър, където подаде към Хавиер Силго, който с премерен удар вкара топката във вратата на Секулич. Това е дебютният гол на Силго с екипа на Берое.