Втора лига може да остана с един отбор по-малко от следващия полусезон. На ръба на фалита се намира тимът на Бдин, а за ситуацията алармираха лично от община Видин. Причината за това е нагласувания бюджет на Общината за 2023 година, а финанси трябва да се намерят до утре.

Към момента Бдин се намира на предпоследното 17-то място със 17 точки, на 5 от спасителното 14-то място.

Ето какво пишат от Общината:

ОФК „Бдин“ и Община Видин с призив за подкрепа на представителния ни мъжки футболен отбор 

На ръба на фалита се намира футболният отбор на „Бдин“. Блокирането на работата на Общински съвет - Видин и негласувания бюджет на Общината за 2023 г. започва да пречи все повече на нормалното функциониране и успехи на клуба. 

Въпреки всички усилия на Община Видин да бъде спасен отборът, ако не бъдат намерени финанси до утре, ОФК „Бдин“ ще изпадне от Б група и положеният труд на целия екип от състезатели, треньори и ръководство ще бъде загубен. 

Община Видин и ОФК „Бдин“ призовават всеки фен, гражданин или фирма, които имат възможност, да подкрепят клуба и да направят дарение. (За тази цел могат да се свържат със Стефан Филаретов Маринов на тел. 0895359999). 

Напомняме, че със заповед на областния управител Иво Атанасов бе блокирана работата на Общинския съвет и се стигна до невъзможност за провеждане на сесия във връзка с приемане на общинския бюджет, в който бяха предвидени допълнителни средства за ОФК „Бдин“.