Футболните клубове от елита Пирин (Благоевград) и Черно море дадоха символичен старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани!" за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени с кораба Galaxy Leader в Йемен на 19 ноември тази година.

Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата. Датата не е избрана случайно - Никулден - ден на моряците. А клубовете, които откликнаха веднага - също.

Благоевград е родното място на капитан Чанев, а във Варна двамата са живели дълго, заобичали са морето, завършили са висшето си образование и са решили да се посветят на корабоплаването. "Орлетата" и "моряците" позираха с фланелки с надписи: "Подкрепа за българските капитани!" и "Любо, Данаил – с вас сме!", като целта е да им изпратят положителна енергия и да им вдъхнат надежда за скорошно освобождаване.

Отборите, както и близките и приятелите на похитените моряци, вярват, че властите правят всичко възможно казусът да бъде разрешен възможно най-бързо и успешно и двамата скоро ще приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.