Марица (Пловдив) загуби домакинството си на Марек (Дупница) с 0:1 в среща от 9-ия кръг на Втора лига.

В 5-ата минута далечен шут на Христиан Димитров беше много неточен. Седем минути по-късно Валери Домовчийски направи сериозен пропуск пред вратата на Марек. Той бе изведен от Веселин Марчев, но не сполучи с удара си към обратния ъгъл и топката излезе в аут.

В 16-ата минута Стефан Попов стреля от въздуха, позиционирал се добре на границата на наказателното поле. Той намери топката от воле след слабо изчистване на защитник, но стражът на гостите Константин Костадинов я закова в ръцете си.

Гостите поведоха в 20-ата минута чрез Никола Ганчев. Любомир Костов отправи удар по земя към вратата на Марица, а топката отскочи много коварно от неравност и изненада стража Илия Николов, който парира шута с гърди. Кълбото попадна в краката на Никола Ганчев, който се възползва от неточността в защитата на домакините и с хубав изстрел изведе тимът от Дупница напред в резултата.

Марек продължи с по-добрите си действия и в следващите минути, а Любомир Костов засече с глава чудесно центриране от десния фланг. Ударът му обаче премина над вратата. В 39-ата минута Даниел Гогов получи пълната свобода да шутира от пеналтерията с левия си крак. За радост на Илия Николов, топката беше насочена в обсега му.

Второто полувреме започна с удар на Веселин Марчев от фаул, който не затрудни стража на Марек. В 59-ата минута мощен шут на Марчев премина опасно близо до дясната греда на Константин Костадинов. Десет минути по-късно вратарят на Марек се намеси отлично при удар на Свилен Щерев. Стражът плонжира и изби в корнер, от който не последва нищо интересно.

В 83-ата минута Милен Иванов бе близо до това да отбележи с техничен удар от фаул, насочен в горния ляв ъгъл. Сантиметри го разделиха от това шутът му да намери очертанията на вратата.

МАРИЦА: 86. Илия Николов, 5. Димитър Аврамов, 29. Атанас Ташолов, 4. Мирослав Пушкаров, 23. Саломон Джеймс, 24. Ифеани Дейвид, 17. Валери Домовчийски, 77. Стефан Попов, 15. Христиан Димитров, 21. Станислав Маламов, 10. Веселин Марчев;

МАРЕК: 21. Константин Костадинов, 3. Румен Сандев, 5. Боян Стойнев, 32. Александър Башлиев, 44. Христо Каймакански, 71. Димитър Илиев, 77. Милен Иванов, 88. Даниел Гогов, 13. Веселин Любомиров, 10. Никола Ганчев, 99. Любомир Костов;