Както първо PlovdivDerby съобщи Иван Кочев е новият старши треньор на Спартак. От клуба потвърдиха нашата информация, като обявиха назначението официално в понеделник следобяд.

Специалистът започва работа още днес и ще изведе “гладиаторите” в неделя срещу тима на Левски Карлово.

Иван Кочев е роден на 14 ноември 1965 г. в Пловдив. Като футболист има 56 мача с екипа на Спартак от 1994 до 1997 г., в които е отбелязал 4 гола. Играл е също за Марица, Ботев (Пловдив) , Хасково и Сокол (Марково).  С отбора на Ботев е вицешампион през 1986, бронзов медалист през 1985, 1987, 1988, 1993 и 1994, финалист за Купата на Съветската армия през 1990 и финалист за Купата на България през 1991 и 1993 г. Има 13 мача за националния отбор на България.

Като треньор е води Ботев U19 където става републикански шампион и Ботев U21. Бил е старши- треньор на Марица и Сокол. Като треньор е бил в щаба на Николай Киров в Ботев като печели Купата и Суперкупата на България. Работил е също в екипа на Киров в Арда, ЦСКА 1948 и Берое.

Иван Кочев проведе днес първо занимание след като подписа своя договор със Спартак. “След като получих покана от ръководството на Спартак, за мен беше лесно да взема решението да поема отбора.

През последните седмици наблюдавах няколко мача и виждам, че отборът има потенциал за професионален футбол, където е мястото на Спартак. Ще се опитам да надградя спортно- технически и физически отбора. Данаил Бачков е свършил много добра работа. Основата ни задача е да продължим да радваме феновете с победи”, заяви Иван Кочев пред официалния сайт на Спартак.

В щаба на Иван Кочев влизат Атанас Николов, Николай Николов и Стефан Стойчев, който ще е треньор на вратарите.

Спартак проведе първа тренировка под ръководството на новия старши треньор – Иван Кочев:
Иван Кочев – треньор на Спартак