Отборът на ЦСКА - София стана победител в седмото издание на турнира за деца в памет на Трифон Иванов, съобщи "Велико Търново спорт". Младите "армейци" завършиха победно турнира, без да допуснат нито един гол във вратата си. В надпреварата за млади футболисти, набор 2012 година, се включиха шест отбора от водещи школи в страната.

До финала за Купата достигнаха ЦСКА - София и Берое. Столичани в групата си разбиха Лудогорец с 4:0 и Локо (ГО) с 3:0, а старозагорци се наложиха с 2:1 над Левски и 4:1 над Етър. Във финалния мач "червените" вкараха по един гол през двете полувремена и триумфираха с отличието.

В мача за третото място Лудогорец победи Левски с 2:1. Младите етърци, водени от треньора Иван Петков, в групата си освен на Берое отстъпиха с 2:1 над Левски, но в мача за петото място разгромиха Локомотив (ГО ) с 9:1.

Носител на специалния приз "Трифон Иванов" стана Васил Вълков от ЦСКА - София, който получи наградата си от дъщерята на Трифон – Марина Иванова. 

"Гордейте се с екипите на вашите отбори, гордейте се с това, че сте българи и не забравяйте това", обърна се към младите футболисти Марина Иванова. 

Купата на победителите бе връчена от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и шефът на Областния съвет на БФС – Габрово и председател на Клуба на ветераните на Етър Георги Трендафилов. 

Организатори на турнира са Зоналният съвет на БФС, в партньорство с Община Велико Търново и ОП "Спортни имоти и прояви". Първото издание преди 7 години бе спечелено от Лудогорец, следващите четири – от Левски (София), а последните две - от ЦСКА - София.

Спортал