Новак Джокович говори за напрежението преди тазгодишния US Open и сподели, че може би трябва да гледа на всеки „мейджър“ отсега нататък в кариерата си като на последен такъв. Носителят на 23 титли от Големия шлем обясни, че стресът преди толкова голям турнир е доста сериозен и от ключово значение да намери начин как да се справи с него.

„Аз се изнервям както всички останали. Хората си мислят, че изобщо не изпитвам напрежение. Точно обратното е, изпитвам много стрес“ – каза Джокович.

„Трябва да се справя с него. Всеки си има собствен начин за справяне с емоциите. Трябва да се намери оптимален баланс между психиката, емоциите и физиката, за да може да се представиш възможно най-добре“.

Джокович говори и за неговата цел №1:

„Титлите от Големия шлем са най-голямата цел в кариерата ми в момента. Целя се да достигам пика на формата си на „мейджър“ турнирите. Не знам още колко титли от Големия шлем ще спечеля, не съм си поставил граница“.

За носителя на 23 титли от Големия шлем участието сега е завръщане в Ню Йорк за първи път от 2021 година, когато на финала загуби от Даниил Медведев.

„Знам, че реалностите са различни, когато си на 36 години, така че трябва повече да оценявам момента. И може би трябва да гледам на всеки мой турнир от Големия шлем като на последен такъв по отношение на моята отдаденост и представяне“.

„На всеки турнир от Големия шлем сега гледам като на златна възможност да пиша история. Въпреки че не съм играл тук от две години, чувството си е същото. Винаги е имало вълнение и амбиция да спечеля титлата. Всяка година си е същото“.