Новак Джокович ще играе на финала на “Ролан Гарос” за седми път в кариерата си. 36-годишният сърбин се справи с лидера в световната ранглиста Карлос Алкарас и го победи с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Двамата играха на много високо ниво първите два сета, но в третия испанецът започна да изпитва физически проблеми и това наклони везните сериозно в полза на неговия съперник. Джокович се възползва и доминираше до края на двубоя.

Носителят на 22 титли от Големия шлем ще има шанс да стане едноличен лидер в тази класация в неделя и поведе с една титла на Рафаел Надал и то именно на любимия му турнир. В битката за трофея той ще се изправи срещу победителя от двубоя между Александър Зверев и Каспер Рууд. Ако спечели след два дни, Джокович ще се завърне на върха на световната ранглиста.

Новак е в серия от 20 поредни победи на турнир от Големия шлем, след като спечели последните два, в които участва, и пропусна US Open. Това бе втори сблъсък между лицето на новото поколение Алкарас и Новак. Миналата година двамата направиха епичен трисетов мач в Мадрид, който бе спечелен от 20-годишния испанец.

Снимки: Imago