Българският специалист Георги Петров изведе тима на Локомотив (Новосибирск) до Купата на Младежката лига в Русия, след като записа победа с Динамо-Олимп (Москва) с 3:0 (25:21, 25:21, 25:17) в големия финал на надпреварата, игран в Санкт Петербург.

В Идеалния отбор на турнира попаднаха трима състезатели на Локомотив - нападателят Кирил Власов, блокировачът Михаил Вишняков и разпределителят Никита Борчиков.

Преди по-малко месец младите волейболисти на Локомотив спечелиха и сребърните медали от първенството в Младежката лига. Така Георги Петров изведе тима до поредно отличие, след като в последните години отборът винаги е в Топ 3.

В рамките на турнира, се проведе и традиционният Мач на изгряващите звезди на Младежката лига. Най-добрите волейболисти на Младежката лига излязоха в зала "Сибур Арена", обединявайки се в два отбора - Запад и Изток. Победата бе за Запада във формат на един мач до 25 точки. Локомотив бе представен от нападателя Александър Костадинов, диагонала Василий Молотков и блокировача Михаил Вишняков.