Миньор 2015 победи с 87:80 ЦСКА-2 във втория полуфинален мач от регион Запад на ББЛ А група и се класира на финал в региона. Сташи-треньорът на перничани Георги Младенов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие с какво неговият отбор е бил по-добър в мача и в серията с „армейците“, какъв беше конфликта с Мартин Мандалски, каква е контузията на Константин Паисиев и какви са целите на Миньор 2015.

- Оказа ли се ЦСКА лесен съперник за Миньор? 
- Не, така изглежда, като свърши мачът и всичко е лесно. Не е лесен. Добър отбор, добре тренирани момчета, добре наредени. Имахме проблеми с тях и те се видяха още първото полувреме. Спечелиха ни борбата в нашето подкошие, вкараха ни 12 точки от втори шанс и това ги държеше в мача. Вкараха ни много – 42 точки до полувремето. Имахме ситуации, в които бяха 12-13 точки разлика, направихме 2-3 наивни грешки, 2 ситуации в нападение не чак толкова добри. Но аз го разбирам и нямам право да се карам. Да, ядосан съм понякога от детински грешки, но ние не тренираме. Това не са професионалисти, това са момчета, които се забавляват с баскетбола, много от тях са минали през националните отбори, но в края на краищата, когато нямаш тренировъчен процес, не можещ да имаш такива изисквания, каквито в професионален отбор. Така че победихме 2-0, чакаме противника ни на финала и на финала като на финал.

- Каква беше драмата между Вас и Мартин Мандалски, за да се стигне до напускането му на залата по време на мача? 
- Без коментар. Това си е негово решение, както иска да го приема. Щом съм тук и са ме приели аз да бъда треньор на отбора, ще трябва да изпълняват каквото кажа аз. Ако не – тогава не съм нужен тук, те могат и без мен. Така че това са неща вътре в кухнята, не са важни, няма да ги коментирам.

- Каква е контузията на Паисиев? 
- Неприятно е. Много важен играч ни е и в борби, и в нападение, в защита особено. Ще видим в какво състояние е. Изкълчи си глезена, дано е нещо леко. Дано да е някакво нормално изкълчване, защото по начина, по който го изнесохме и извика, не смятам че е нещо много леко.

- Докъде може да стигне Миньор? 
- Винаги се стига до там, докъдето си си начертал пътя. Не забравяйте, че другите отбори и те искат да печелят шампионата, така че не сме само ние.

- Говори се, че Миньор има амбиции да влезе в НБЛ, вярно ли е това? 
- Имаме амбиции, но това ще стане ясно след края на този месец. За всичко имаме увереността и на Община Перник, и на кмета, който подкрепя страшно спорта и не само спорта, а и всички останали дейности в града. Надяваме се все пак това да се случи, защото все пак Миньор в онези години, когато аз играех имаха отбор, с който всеки се съобразяваше. Ако можем да върнем още един отбор от картата на България в първенството, мисля че няма да е лошо.

Снимки: Борислав Трошев